top of page

Trepte

Full Oak

Balustru

Base

Balustrii 

Base

Vanguri

Cut

Mana curenta

Base

Bullnose

Treapta extinsa

BRASOV

MODERN CUT,
MANSARDA

   01   /   2020

Scara interioara CUT premium

Stejar masiv uleiat - baza ce contureaza aspectul acestei scari. Vangurile Cut, treapta Bullnose cu balustrul pozitionat pe aceasta, sunt elementele de design nascute din imaginatia beneficiarului. 

Modelele 3D si VR au ajutat la definirea aspectului si ajustarea acestuia pana la forma ideala

Categorie:

Tipuri de scari interioare pentru spatiul tau?              

 

Exista o multitudine de tipuri de scari interioare, insa este esential sa il alegi pe cel potrivit spatiului tau.

Potrivit? Da, potrivit are multe sensuri, pe care Dippanels le ia in considerare.

Potrivit ca forma si dimensiune:

Atunci cand scara este integrata in proiectul de constructie al casei inca de la inceput, cand spatiul acesteia este proiectat astfel incat dimensiunile scarii sa respecte toate normele si recomandarile, realizarea unei scari interioare este simplificata, insa integrarea unei scari interioare in spatiul unei locuinte reamenajate, fie ca vorbim de mansardarea acesteia, crearea unui loft, sau orice alta modificare ce impune amplasarea unei scari, necesita cunostiinte tehnice, de design si tehnologie avansata de realizare.

Pentru acest proiect, in care locuinta a fost mansardata, iar spatiul anterior destinat camerei centralei termice avea sa devina spatiul scarii, am optat pentru o scara cu intoarcere 180 de grade si vanguri Cut. Tipologia de vanguri Cut a permis extinderea treptei pana in marginea vangului si suprapunerea tronsonului 1 si 3 de scara, astfel incat spatiul sa fie utilizat la maximum si dimensiunea treptelor sa fie extinsa la limita acestuia.

Formele si dimensiunile unei scari interioare sunt detalii cu impact major asupra sigurantei in exploatare a scarii.

 

Potirivit estetic:

Scara interioara este cel mai mare element decorativ al unei locuinte, mai ales atunci cand aceasta este amplasata in zone cu vizibilitate crescuta. Utilizarea stejarului masiv uleiat in realizarea treptelor de scara a asigurat continuitate vizuala a pardoselii locuintei, realizata din lemn cu aceeasi structura. Vangurile vopsite alb opac largesc vizual spatiul de amplasare si mentin un aspect fresh, aerisit al incaperii, in timp ce potenteaza aspectul fibrelor naturale ale treptelor de stejar.

 

Dupa finalizarea designului de baza, au fost generate modele 3D si VR ( virtual reallity), astfel beneficiarul a putut sa intervina asupra aspectului acestei scari interioare.

 

Potrivit din punct de vedere functional:

 

Extinderea primei trepte si pozitionarea balustrului principal pe aceasta, au fost solutii ce au adus, dincolo de design, functionalitate - prin retragerea balustrului a fost creat un spatiu suplimentar intre traiectoria liniei de intrare in locuinta si marginea scarii.

Mana curenta si treptele de scara, cele mai solicitate elemente ale unei structuri, au fost uleiate pentru a usura intretinerea si repararea acestora

bottom of page