top of page
scara interioara 6.jpg

Bucuresti

Angle Deluxe

Scari interioare spirala din lemn masiv de fag Deluxe

   01   /   2020

Menita sa deserveasca accesul catre mansarda nou transformata a unei locuinte din Bucuresti, particularitatea acestei scari interioare este reprezentata de forma si modul de fixare. Cu un spatiu limitat de o serie de elemente existente (usa laterala, scara existenta si golul acesteia..) proiectarea unei structuri a carei functionalitate sa pastreze specificatiile optime ale ergonomiei urcarii, poate deveni provocatoare. Pentru noi, provocarile sunt stimulul perfect generator de creativitate si entuziasm, in urma carora proiectele prind viata.

 

Design

Urmarind specificatiile estetice ale beneficiarului de a avea o scara simpla, cu un design modern, deloc incarcat, am realizat acest proiect in care am introdus elemente ornamentale subtile: balustrada din lemn Angle, frezari ale canturilor cu raza redusa, forma rotunjita a vangurilor exterioare....In realizarea proiectelor noastre urmarim ca fiecare scara sa se poata bucura de un caracter personal, iar acest proiect nu se abate de la aceasta regula.

 

Siguranta

Orice poveste de cuplu are o serie de etape pe care mai devreme sau mai tarziu le va parcurge. Am proiectat aceasta scara pentru un cuplu tanar, incarcat cu o doza mare de optimism si energie. aflat in faza de renovarea a viitoarei locuinte. Scara interioara, ca element principal de tranzit in cadrul unei locuinte, este menita sa ofere siguranta utilizatorilor. Daca dispunerea treptelor si specificatia acestora sunt elemente primare ce determina gradul de siguranta in exploatare, spatiile dintre balustrii intermediari si contratreptele de siguranta sunt elemente esentiale pentru siguranta celor mici, menite sa anuleze riscul caderii sau accidentelor de blocare/strangulare.

bottom of page