top of page
Escalier en bois dip1.jpg

FAGARAS

Massive CUt 

Deluxe

   03   /   2020

Scara interioara CUT premium

Un proiect contemporan, definit prin masivitate si complexitate. Formele neregulate ale spatiului in care scara este amplasata au generat geometria complexa a scarii. Unghiurile si calitatea imbinarilor transforma un proiect aparent simplu intr-o provocare castigata de catre Dippanels.ro

Categorie:

Lemnul masiv, atat de versatil incat se poate integra cu usurinta in orice proiect de scara interioara. Prin prelucrare lemnul poate fi baza unei scari interioare moderne, cu vang lateral sau vang central, sau poate da nastere unei scari interioare extrem de elegante.

Intampinat ca o adevarata provocare acest proiect a reusit sa inglobeze atat rolul practic cat si  elemente din designul interior modern al locuintei.Chiar daca designul modern este adesea asociat unei scari metalice, lemnul a demonstrat ca poate cu usurinta depasii trasaturile estetice contemporane ale metalului.

 

O trasatura aparte a acestui proiect o constituie forma neregulata a spatiului si a golului de scara, fapt ce a impus un numar mare de prelucrari si calcule. Designul modern a fost evidentiat prin linii simple, drepte a caror imbinari au fost realizate cu maxima precizie. Integrarea stalpului de sustinere al incaperii in proiectul de scara interioara aduce un plus de valoare estetica spatiului. Usoara inclinarea a treptelor din lemn situate la inceputul scarii, faciliteaza utilizarea evitand posibilele accidentari datorate tavanului inclinat, detaliu ce arata inca odata rolul practic urmarit in faza de proiectare. Masivitatea treptelor din lemn,  dincolo de rolul de sustinere a greutatii utilizatorului, garanteaza rezistenta in timp a scarii interioare evitand riscul aparitiei fisurilor sau zgomotelor neplacute.

Evitarea aplicarii punctelor de sprijin: balustrada, mana curenta de perete,...si inlocuirea acestora cu un riflaj vertical din lemn masvi au fost cerinte ale beneficiarului ce au evidentiat designul interior modern al spatiului.

bottom of page