SOLUTII DE MONTAJ

8 Articol(e)

pe pagina

8 Articol(e)

pe pagina

Solutii de montaj pentru trepte si scari interioare din lemn masiv

Montajul treptelor de scara este o operatie cu impact ridicat asupra rezistentei in timp a scarii interioare. Pentru realizarea unui proiect de scara interioara care sa treaca cu succes testul timpului Dippanels.ro recomanda montarea treptelor din lemn masiv folosind sisteme si solutii profesionale adecvate conditiilor.

 

Solutii de placare a scarilor interioare cu trepte din lemn masiv

Pentru placarea scarilor interioare cu trepte din lemn masiv, se recomanda utilizarea adezivilor dedicati acestei aplicatii.

Adezivul pe baza de silan este alegerea recomandata pentru lipirea treptelor din lemn masiv, datorita elasticitatii acestuia. Elasticitatea adezivului va oferi fiecarei trepte din lemn flexibilitate, astfel reducand riscul de fisurare si curbare a acesteia.

 

Solutii de montaj mecanic a treptelor de scara interioara

O alta solutie de montaj a treptelor de scara interioara, populara in vestul Europei, sunt ansamblele de montaj mecanic - dibluri pentru trepte din lemn. Aceste dibluri permit fixarea si reglarea planeitatii treptelor din lemn, fara a mutila suprafata vizibila a scarii interioare.

Diblurile pentru trepte din lemn pot fi utilizate pe orice tip de structura suport (beton,metal,lemn) asigurand o fixare precisa. Utilizarea diblurilor pentru trepte din lemn se recomanda in special pentru treptele de scara supradimensionate, trepte de odihna, in combinatie cu adezivul pe baza de silan.

 

Solutii impotriva umiditatii suportului de beton al scarii interioare

In cazul placarii scarilor din beton cu trepte din lemn masiv, calitatea montajului si implicit rezistenta in timp a treptelor din lemn sunt direct afectate de calitatea structurii suport. Umiditatea suportului de beton este unul din motivele principale ce genereaza fisurarea si curbarea treptelor din lemn, iar din acest motiv se recomanda utilizarea barierelor de vapori dedicate acestei aplicatii.