Blaturi de Bucatarie - Portofoliu


Eleganta lemnului de Frasin Full Ash

Unic, contemporan si elegant. Atunci cand elementele de design al bucatariei se contureaza in jurul naturii rezultatele nu pot fi decat spectaculoase. Blatul din lemn masiv de frasin Full Ash contrasteaza nuantele inchise ale fronturilor de mobilier si pun in valoare intregul proiect.

Stejar Natural - Modern la superlativ

Atunci cand creativitatea inunda mintea unui artist rezultatele sunt cu adevarat uluitoare. Designul minimalist in care electrocasnicele de ultima generatie contureaza fibrele naturale ale lemnului de stejar, propulseaza acest proiect in topul celor mai inspirate bucatarii.

Clasic si masiv

Mobila de bucatarie este piesa ce defineste stilul acestei incaperi. Utilizarea unui blat din lemn masiv, finisat cu solutii ce pastreaza nuantele naturale ale fibrelor, intrerupe omogenitatea de nuanta a mobilierului si devine atractia vizuala a acestui proiect. Dimensiunile importante ocupate de blatul mobilei de bucatarie face din acesta un element definitor in estetica mobilei de bucatarie.

Nuante naturale

Designul modern al corpurilor de mobilier, in care simplitatea liniilor primeaza, este cotrastat de frumusetea fibrelor naturale ale lemnului masiv.


Bucatarie clasica, stejar nobil

Pe un mobilier clasic de bucatarie, un blat din stejar Natural nu face decat sa completeze perfect acel ‘cozy look’. Urmeaza perfect linia peretului si da o continuitate naturala in colt unde tevile intrerup liniaritatea executiei, iar precizia decupajelor rezolva grija integrarii incorporabilelor. Intregul creat prin perfectiunea imbinarii, opreste vizual segmentarea blatului iar asta ridica inca o data functia estetica. Simplitatea din frezarea cantului urmareste ca atentia sa fie concentrata asupra fibrei lemnoase frumos evidentiate de uleiul special care o protejeaza.

Chicineta practica completata cu stejar in Brasov

Pentru ca uneori trebuie sa ne descurcam si cu spatiile mici, si cu bugetul limitat, cele mai multe sanse de reusita le reprezinta solutiile customizate. Pe langa faptul ca executia blatului este calculata si definita adegvat spatiului disponibil, nu dezamageste nici sarcina lemnului masiv de a scoate din anonimat acest cadru.

Lemnul masiv pentru chicinete cu stil

Spatiul nu mai este de mult considerat o limitare in amenajarea bucatariilor. Atunci cand iti lasi mintea sa creeze, rezultatul este uimitor. Alaturarea electrocasnicelor si accesoriilor moderne cu fibrele naturale ale lemnului masiv, contureaza stilul contemporan pentru intreaga incapere.

Gri si Natura

Nuante de gri contemporan in contrast cu lemnul masiv de fag.


Stejarul din insula

Cu putina imaginatie si afinitate pentru ‘autentic’, descoperim cum insufletim o incapere cu un cost si un efort redus. Masivitatea si nuantele autentice ale lemnului sunt scoase in evidenta de frezarea semirotunda a colturilor. Pe langa acestea, subliniem si suprafata generoasa de lucru, pentru ca un blat din lemn masiv nu inspira doar frumusete ,ci este si sustenabil pentru activitatile zilnice din bucatarie.

Fagul in contrast sau concordanta?

Respectand ‘regulile’ cunoscute prin alegerea nuantei de blat in contrast cu cea a mobilierului, cream o imagine memorabila pentru blat. Cateva elemente care par sa creeze un usor disconfort in amplasarea blatului, personalizeaza de fapt segmentul in care il regasim. Cum e cazul acestei centrale, care este incadrata prin liniile de taiere ale blatului si care cu siguranta da un design unic bucatariei. Si initiativa de a intregi prin blat nuanta mobilierului este tentanta, mai ales ca elimina alegerile nepotrivite de nuante sau culori. Uniformitatea rezultata trimite mai multa flexibilitate in optiunile celorlalte elemente ce compun amenajarea.

Accesibil dar impunator.

Chiar si atunci cand pentru amenajarea unei bucatarii s-a alocat un buget restrans, aceasta se poate scoate din anonimat cu un veritabil lemn masiv. Blatul din fag capteaza atentia asupra lui si se remarca prin combinarea acestuia cu inoxul din incorporabile si manere. Culorile deschise, in nuante de alb si bej, evidentiaza linia si personalitatea impunatoare a lemnului de fag.

Blat de bucatarie din lemn de fag Timisoara

Amenajarea unei bucatarii minimaliste la care este luat partas fagul, salveaza resurse financiare si castiga timp. Mobilierul amplasat doar pe lungimea peretelui avantajeaza in crearea unui spatiu cat mai mare in incapere, iar lungimea blatului nu conditioneaza executia in acest sens. Liniar dar amplu, blatul din fag Standard devine practic si usor de intretinut.


Debitat, frezat, baituit la Bibliotheque Pub

Poate ca nimic nu echivaleaza cu o frezare specifica de cant pe un blat din lemn masiv atunci cand se opteaza pentru directia clasica a unui cadru. Daca vrem sa punem in scena un blat a carui capat din lungime sa il observam cu greu, alegem un lemn masiv care prin baituire linisteste fibra naturala a lemnului, oferindu-i continuitate. Si daca il dorim impresionant, il ‘accesorizam’ cu un model de cant inconfundabil. Fara complicatii sau artificii, eleganta acestui material ramane memorabila.

Blat de bucatarie din lemn de stejar 40mm

Capacitatile lemnului masiv de a inobila spatiul in care este amplasat sunt de mult timp cunoscute insa atunci cand aspectul fibrelor este alaturat materialelor si culorilor moderne rezultatul este unul desavarsit cu un puternic impact de design interior.

Blat din lemn pentru cei moderni

Un blat din fag se integreaza perfect intr-un ambient clasic si minimalist. Dar nu numai. Indiferent de preferinte, daca il provocam, lemnul masiv isi face loc cu usurinta in orice décor. Un blat in care decupajelor de plita si chiuveta, se alatura si unul pentru hota, nu poate fi decat un blat avantgardist. Preciziile din executia decupajelor sunt esentiale pentru asigurarea unui proiect nu doar incantator, ci si impecabil realizat.

Imbinarea blaturilor in Bucuresti

Cel mai des intalnite tipologii de bucatarii sunt cele in forma de L. Este cunoscut faptul ca pentru blat sunt necesare doua bucati care vor forma un intreg. Desi poate parea inestetica aceasta solutie, blaturile din lemn reusesc sa mascheze aceasta imbinare prin faptul ca mereu vor atrage atentia asupra unicitatii fibrei lemnoase si a texturii naturale. Mai mult decat atat, varianta de imbinarea a blaturilor prin segmentarea acestora, reprezinta un mare avantaj in cazul manipularii lor. Cu cat blatul este mai lung si mai lat, cu atat el va fi mai dificil de transportat, carat, ridicat sau montat. Uneori, desi materialul permite dimensiuni atipice, problematica ridicata de manipularea acestora, indreapta decizia spre segmentarea lui. Exemplificarea tipurilor de frezari necesare pentru includerea conectorilor , arata cat de simplu se realizeaza imbinarea acestora si cat de durabila va fi.


Blatul de bar la Hipsteria Drinkery

Veritabil si unic, lemnul surprinde prin textura si nuanta calda. Il putem face insa sa surprinda si prin diversitate si creativitate. Un blat din lemn masiv permite cu usurinta frezarea in diferite forme, dar devine si original atunci cand ii modificam suprafata dupa bunul plac. Jocul creat prin vopsirea lui, dar nu integral, il face sa devina piesa centrala intr-un proiect ingenious. Surpriza ce o ascund benzile imaginar trasate, o reprezinta fibra naturala a lemnului . Acestea demascheaza si scot la iveala un spectacol de texturi si nuante cuprins pe aceeasi suprafata.

Rotund sau patrat, in unghi sau curb

Lemnul iese victorios la categoria materialelor naturale care nu riposteaza impotriva varietatilor de contur. Pe suprafata lui dar si in textura, acesta se muleaza perfect oricarei forme plane utile. In bucatarie devine originala abaterea blatului de la forma liniara, modificand dimensionarea acestuia de exemplu in zona frontala a plitei. Prin aceasta forma, nu doar ca se castiga mai mult spatiu de lucru, dar se sparg si standardele de forma in cazul executiei blaturilor. Se aduce o nota particulara si utila bucatariei in care regasim un ‘altfel’ de blat.

Descopera proiecte finalizate cu succes. Blaturile din lemn masiv de la Dippanels.ro isi gasesc cu usurinta intrebuintare atat in spatiul bucatariei de acasa, cat si in cele mai contemporane baruri, restaurante sau spatii de birouri