Tratarea si intretinerea treptelor din lemn

Tratarea si protejarea treptelor de lemn masiv pentru scari interioare

Treptele si blaturile DIPpanels sunt produse din lemn cu umiditate cuprinsă între 8-10%. În contact cu umiditatea mediului înconjurător, fie că vorbim de umiditatea aerului din încăpere care se ridică până la 60%, fie că este vorba de umiditatea betonului pe care urmează să fie amplasate treptele, lemnul tinde să absoarbă umiditate. Prin absorbția de umiditate fibrele lemnului sunt activate, fapt ce determină apariția tensiunilor și implicit curbarea treptelor.

Pentru a evita deformarea sau dezlipirea treptelor, este obligatoriu ca acestora să li se confere umiditate constantă și protecție față de factorii externi. Acest lucru se poate face cu ușurință prin lacuirea sau uleierea treptelor pe ambele fețe, precum și pe canturile acestora în cel puțin două straturi. Prin lăcuire/uleiere oferim lemnului nivelul optim de umiditate, saturând fibra acestuia. Este important ca în momentul aplicării soluțiilor de finisaj și protecție, surplusul să fie îndepărtat, pentru a evita apariția petelor precum și a diferențelor de umiditate.

 

Pentru tratarea treptelor puteți alege o gamă infinită de soluții de finisaj. Pentru zonele de trafic intens, cu uzură mare ( birouri, cabinete medicale, magazine etc.) este recomandată tratarea lemnului cu lacuri ce ofera o rezistenta mecanica crescuta , pentru locuințe este ideală utilizarea uleiului, produs ce va menține textura și naturalețea lemnului masiv.

Lemnul natur (neaburit) de fag ,datorita culorii sale naturale, poate fi colorat cu ușurință și integrat perfect în designul spațiului dumneavoastră. Fie că este vorba de wenge, cireș, ciocolatiu sau grafit, culorile vor fi ușor evidențiate. Lipsa tratării corespunzătoare a lemnului, sau utilizarea acestuia în formă naturală ( fără tratament) duce la distrugerea produselor. - imaginea alăturată

Trepte din lemn curbate din cauza umezelii datorate montajului necorespunzator