Informatii tehnice pentru trepte si produse din lemn

Întrebări şi răspunsuri folositoare în utilizarea produselor DipPanels. Dacă întrebările dumneavoastră nu îşi găsesc răspunsul în această secţiune, nu ezitaţi să apelaţi la suportul nostru.

Ce trebuie să fac  ca treptele pentru scări interioare din lemn masiv să nu se curbeze?
Este foarte important ca imediat după ce folia de protecţie este ruptă, treptele de scara sa fie tratate (uleiate sau lăcuite), astfel umiditatea va fi echilibrată şi tratamentul va opri absorbţia umidităţii din atmosferă. La fel de important este şi ca treptele din lemn să fie utilizate cât mai repede.
Pot folosi trepte din lemn pentru uz exterior?
Nu este indicat ca treptele din lemn masiv  sau panourile Dippanels să fie utilizate în exterior și este interzis ca acestea să ia contact direct cu apa și zăpada.
Treptele pentru scări interioare Dippanels sunt produse prietenoase mediului înconjurător?
Prin folosirea și încurajarea procesarii sustenabile a lemnului , produsele Dippanels nu numai că salveaza CO2 însă pot diminua emisiile de noxe provenite din procesul de producție a altor materiale. Datorită rezistenței crescute în timp, treptele de scară și panourile Dippanels protejează natura, reușind să reziste până când alt copac va ajunge la vârsta maturității.
De ce să aleg să folosesc Dippanels?
Dippanels oferă elemente de calitate superioară, produse cu pasiune și cu respect față de natură. Fiecare produs este unic și poate deveni o piesă de familie. Lemnul masiv este viu și odată cu trecerea timpului, aspectul său se va înobila.
Este la fel de rezistent ca lemnul în formă brută (nelipit)?
Prin tehnologia Finger Joint tehnologia Finger Joint, treptele și panourile devin mai rezistente decât în starea inițială a lemnului, deoarece direcția fibrelor este întreruptă, astfel evitându-se tensiunile și totodată prin îmbinarea elementelor, fibrele lemnului vor fi intercalate.
De ce se curbează treptele/panourile?
Panourile Dippanels au o umiditate de 8-12%. În contact cu aerul, lemnul va absorbi umiditatea din atmosferă, readucând la viața fibrele si tensiunile acestuia.
Cât cântărește o treaptă?
Greutatea netă (fara ambalaj) a unui metru cub de fag FJ este cuprinsă intre 660-680kg, în funcție de densitatea lemnului din care provine.