Cum sa fac o schita pentru blatul de bucatarie

Succesul fiecarui proiect consta in detaliile de executie.

In scurta prezentare de mai jos vom strabate punctele esentiale in realizarea unei schite pentru blatul de bucatarie. Putin timp investit va exclude constatarile de genul: " Nu mi se incadreaza de perete" , " Nu imi incape chiuveta"................ si va garanta proiectul perfect.

Cat de complicat este sa fac o schita?

Pentru realizarea unei schite care sa detina informatiile necesare realizarii tuturor debitarilor nu este nevoie de cunostinte de proiectare sau calitatii in arta desenului tehnic, nu este nevoie de software sau calculatoare performante ci mai degraba de o coala de hartie, un creion si putin timp :) .Imaginile de mai jos ilustreaza schita unui blat pentru mobila de bucatarie compus din doua parti si care incastreaza o serie de accsorii si electrocasnice.Pe parcursul acestei scurte indrumari vom utiliza termenii de debitare regasiti in pagina cu detaliile acestor servicii.

1.Dimensiunile si forma exterioara ale blatului de bucatarie.

Lungimea, latimea si formele exterioare ale blatului sunt punctele de la care se porneste realizarea schitei.

Forma de trapez dreptunghic (marcat cu simbolul unghiului de 90 de grade) cu lungimea laturii superioare de 3100mm si a celei inferioare de 3000mm va permite determinarea cu usurinta a unghiului ascutit ce face legatura dintre cele doua laturi.

Rotunjirea coltului la o raza de 120mm este notata cu caracterele R120mm.

In cazul blatului orientat vertical se regaseste un decupaj exterior, pentru realizarea acestuia sunt necesare cotele menite sa ajute la pozitionarea si dimensionarea acestuia.

Marcajul- reprezinta zona in care se doreste frezarea cantului (muchiilor)  

                -modelul de frezare disponibil (imaginile reprezinta sectiunea/grosimea blatului)

2. Decupaje interioare

Pentru realizarea decupajelor interioare ale blatului ( plita, chiuveta, baterie...) sunt necesare:

  • dimensiunea decupajului
  • distanta dintre marginile blatului de bucatarie si marginile decupajului
  • pentru decupaje ale caror colturi sunt rotunjite se specifica raza acestora, in exemplul de mai sus R16
  • pozitionarea decupajelor in forma de cerc sau elipsa se face tinand cont de centru cercului
  • litera D urmata de dimensiune specifica diametrul cercului de debitat D40

3. Imbinarea a doua blaturi

Daca nu este specificat altfel, imbinarea dintre blaturile de bucatarie se va realiza conform shitei de mai sus.

Pentru o strangere perfecta recomandam utilizarea conectorilor pentru blatul de bucatarie.

Daca in cele prezentate mai sus nu regasesti elemente ale proiectului tau iti stam la dispozitie pentru a realiza schita perfecta.