Swipe to the left

Scari din lemn de stejar Vintage

Scari din lemn de stejar Vintage
Scris de A.P 17 iunie 2017 4552 afisari 1 comentariu

Recent am primit cu bucurie imaginile unui nou proiect finalizat cu success in care au fost utilizate treptele de scara din lemn masiv de stejar Vintage. Simplitatea si eleganta primeaza in cadrul acestui proiect, insa nu ar trebui sa scape neevidentiate aspecte precum, costul, timpul si complexitatea montajului, aspecte pe care le vom aborda pe parcursul acestei postari.

Atunci cand decizi sa construiesti o casa, cu siguranta o vei face cu gandul de a locui acolo pentru o lunga perioada de timp. Insa cum poti pastra designul caminului tau in pas cu “moda” pentru aceeasi perioada? Designul interior, asemenea celui vestimentar, este extrem de dinamic si astfel in numai cativa ani "moda" se schimba, toate investitiile facute in locuinta noastra par a deveni elemente de disconfort estetic. Faianta roz, peretii portocalii, tavanul fals cu forme alambicate par a ne deranja acum stimuland inlocuirea acestora, si totusi, o serie de elemente reusesc sa ramana "la moda" tot timpul. Daca in cele ale vestimentatiei jeansii se poarta de la 1873 si probabil au un viitor lung in fata, in designul interior lemnul masiv nu a incetat niciodata sa se impuna.

Si cum poate fi acesta integrat in locuinta dumneavoastra, daca nu prin intermediul scarii interioare, elementul central al fiecarui camin. Sa transformi scara interioara in cel mai mare element decorativ din locuinta, este cu siguranta o decizie inspirata, insa cat de complicat este acest lucru? Cat de costisitor?

Complexitatea si costurile de montaj sunt direct dependente de modelul de scara pe care il alegeti. Daca facem referire la complexitatea montajului sau timpul de realizare al acestuia, vom constata ca pentru proiectul la care facem referire a fost nevoie de cateva ore de lucru. Treptele din lemn Vintage sunt livrate gata de montaj, debitate pentru a se plia pe forma treptelor din beton si tratate cu ulei pentru suprafete solicitate. Astfel montajul devine mai rapid iar scara interioara poate fi utilizata imediat ce adezivul de fixare s-a intarit.

Timpul si complexitatea redusa a montajului treptelor de scara Vintage, sunt trasaturi ce diminueaza costurile, iar daca la toate acestea adaugi excludera cheltuielilor de tratare (manopera si costul solutiilor de finisaj), avantajele economice in realizarea unui astfel de proiect devin evidente.

Sa transformi scara interioara intr-un element central de design interior, ce va rezista cerintelor estetice ale vremurilor, in mai putin de 72 de ore- perioada de timp de la comanda pana la utilizare- cu costuri ce pot fi incadrate cu usurinta in bugetul proiectului, este o performanta greu de imaginat dar perfect realizabila cu putina creativitate si inspiratie estetica.

Felicitari!Sandu Ciobotaru 29 ianuarie 2019 la 21:35
"a thing of beauty is joy forever"