Swipe to the left

Lemn si metal, contemporan

Lemn si metal, contemporan
Scris de AP 24 decembrie 2017 2771 afisari Niciun comentariu

Pe scurt:

Structura minimalisata realizata pe un vang central si constructia libera a treptelor, largesc spatiul in care este amplasata scara interioara si ofera luminozitate crescuta acestuia. Fara semne de intrebare cand vine vorba de rezistenta si fara limite de design structura metalica este alegerea ideala dar si economica (timp si bani) pentru realizarea unei scari de interior.


Putin mai in amanunt :)

Din ce in ce mai utilizate si apreciate in Romania, structurile metalice pentru scari interioare vin cu o serie importanta de avantaje:

Rezistenta si design

Cu o rezistenta crescuta ce nu pare a avea calitati inferioare structurilor din beton si cu o serie de plusuri cand vine vorba de elasticitatea pe care metalul o ofera, structurile din metal se evidentiaza prin larga varietate in care pot fi realizate. De la scari flotante, pe doua vanguri, pe un singur vang si pana la punerea in aplicarea a proiectelor complexe realizate de designeri a caror imaginatie pare a nu avea limite, structurile din metal pot duce la finalizarea cu usurinta a acestora.

Designul minimalist realizat de Beta Coento Brasov ofera locuintei un look fresh, practic si cu accent pe elementele din lemn (trepte si mana curenta).

Costuri reduse

In comparatie cu structurile din beton, realizarea scarii din acest proiect nu necesita investitii uriase in timp sau bani. Uscarea betonului este esentiala in imbracarea acestuia cu lemn, aplicarea treptelor din lemn pe un beton a carui umiditate depaseste 5-6% poate duce la deteriorarea acestora, timpul de uscare al unei scari interioare din beton poate depasi 6 luni de zile si este dependent de clima ambientala. Cu o economie de pana la 50% si cu posibilitatea de a fi montate si utilizate intr-un timp foarte scurt, structurile metalice de scara interioara castiga si aceasta runda.


Balustrada realizata din tije metalice rotunde este o solutie practica, estetica si economica in acelasi timp. Intarita de platbanda metalica atasata superior si imbracata cu mana curenta U, acest model de balustrada devine unul rezistent si definitor in designul intregii scari.

Treptele din lemn masiv de fag Simple cu grosime de 38mm si realizate prin tehnologia Finge Joint, garanteaza reazistenta si stabilitatea intregului proiect.