Swipe to the left

​De ce sa alegi pentru bucataria ta un blat din lemn masiv …..?

​De ce sa alegi pentru bucataria ta un blat din lemn masiv …..?
Scris de Ioana N. 9 decembrie 2017 4114 afisari Niciun comentariu

De ce sa alegi pentru bucataria ta un blat din lemn masiv …..?

Gasim un sortiment atat de larg de materiale din care se pot executa blaturi, incat devine o adevarata provocare alegerea celui mai potrivit conform nevoilor si gusturilor noastre. Fie ca vorbim de un material natural sau unul care a rezultat din mana omului, fiecare din ele are specificatii particulare utile sau mai putin utile, dar si nivele de pret justificate sau nu.

Noi va invitam sa descoperiti de ce lemnul masiv poate fi optiunea dumneavoastra !

1.Este versatil

Blaturile din lemn masiv pot fi asociate oricarui stil ales in amenajarea interioara : classic, traditional, modern – este surprinzator cum lemnul complimenteaza design-ul fiecarei bucatarii. Mai mult decat atat, se potriveste perfect atunci cand este integrat si in combinatie cu alte materiale precum piatra, inoxul sau alte materiale compozite. Asa ca va puteti lasa imaginatia sa va poarte dincolo de limite.

2. Este cald si veritabil

Pentru ca ne incanta simturile, fiind placut atingerii si remarcabil ochiului. Lemnul, indiferent de forma pe care o capata, reuseste sa transmita un mesaj mangaietor,prietenos pentru fiecare destinatie in care il regasim. Veti fi surprins de atmosfera primitoare ce se creaza in jurul blatului de lemn masiv.

3. Este economic

Lemnul este usor de taiat, de prelucrat si de montat. Asta il face mai usor de obtinut si mai ieftin de achizitionat decat alte materiale competitive din punctul de vedere al rezistentei in timp si al spectaculozitatii estetice. Bugetul dumneavoastra nu are de suferit atunci cand va achizitionati un blat din lemn masiv, si nici nu va avea pentru a-l mentine ca nou.

4.Este regenerabil

Timpul isi lasa mereu amprenta asupra noastra si asupra celor ce ne inconjoara. Si blatul din lemn masiv poate aduna in timp deteriorari rezultate in urma actiunilor zilnice pe suprafata acestuia. Dar stiti ca aceasta suprafata se poate improspata? Prin slefuirea cu o hartie de granulatie potrivita pentru gradul acestuia de afectare, si apoi prin sigilarea lui cu un ulei indicat pentru blaturile de bucatarie, va veti bucura de un ‘nou’ blat.

5. Este igienic

Contrar convingerilor populare , blaturile din lemn au si avantajul de a fi una dintre cele mai eficiente suprafete antibacteriene pe care le puteti lua in considerare pentru bucataria dumneavoastra. Motivul pentru care au astfel de proprietati sanitare se datoreaza substantelor anti-microbiene existente in fibra lemnoasa.

6. Este practic

Bucataria este locul unde actiunea se petrece pentru a defini stilul de viata sanatos, implicarea in arta gatitului si grija pentru cei dragi. La primele ore ale diminetii, sau seara tarziu, blatul din lemn va poate fi cel mai bun complice. Sunt mai silentioase decat multe altele si asta le face prietenoase cu zgomotele provocate de loviri sau ciocniri. De altfel, o farfurie sau un pahar nu se poate ciopi sau sparge atunci cand se loveste de o suprafata din lemn.

Pentru ca iubim sa valorificam calitatile naturale ale lemnului masiv si ne dorim sa facem din acesta un ‘antidot’ al materialelor furniruite, speram ca cele mentionate mai sus au conturat perfect atat caracterul functional al blaturilor din lemn masiv, cat si pe cel estetic.