Swipe to the left

​Cum sa alegi chiuveta pentru blatul de bucatarie.

​Cum sa alegi chiuveta pentru blatul de bucatarie.
Scris de RP 24 decembrie 2017 2892 afisari Niciun comentariu

De la modul de instalare, marime, numarul de cuve, materialul din care este construita, pretul sau designul acesteia, chiuveta din bucatarie pare sa fie un element complex, ce nesesita timp pentru alegerea sa.

Modul de instalare:


Pe blatul de bucatarie

– aceste chiuvete se instaleaza pe suprafata blatului de bucatarie, usor de instalat si cu preturi in general mai reduse, acest tip de chiuveta este cel mai des regasit. Dezavantajul acestui tip de chiuveta este curatarea. Pentru montaj se foloseste adesea o garnitura din cauciuc sau silicon, menita sa opreasca scurgerile rezultate la curatarea blatului, insa exista posibilitatea depunerilor de murdarie din marginea chiuvetei si pana la zona de amplasare a acestei garnituri. Aceste depuneri nu sunt dorite in bucatarie deoarece ele pot deveni mediu de dezvoltare a bacteriilor sau a mucegaiului.Sub si in partea frontala a blatului de bucatarie

– usor de curat si cu un aspect aparte, acest tip de chiuvete a capatat popularitate in vestul europei si pare sa fie din ce in ce mai imbratisat in Romania. Avantajul evident al acestui model de chiuveta este curatarea directa a blatului in chiuveta. Extrem de compatibile cu blaturile din lemn masiv, granit sau marmura, aceste variante de chiuveta nu pot fi instalate pe blaturi laminate, deoarece acestea nu ofera un suport suficient de stabil.

Marime:

Dependenta de spatiul disponibil pe blatul de lucru, marimea chiuvetei va influenta intreaga utilizare a bucatariei. Preferate de gospodine, chiuvetele cu doua cuve sunt extrem de practice, oferind posibilitatea separarii vaselor. Chiuvetele cu o singura cuva sunt adesea utilizate in bucatariile mici sau chicinete.

Materialele din care sunt produse:

Inox, ceramic, piatra sau material compozit, sunt doar cateva variante din cele disponibile pe piata. Alegerea materialului trebuie sa tina cont de aspecte precum durabilitate si rezistenta la ciobire, aceasta din urma fiind necesara pentru bucatariile in care se obisnuieste utilizarea vaselor mari pentru gatit. Chiuvetele de ceramica ofera un aspect aparte atunci cand sunt utilizate impreuna cu blaturi din lemn, datorita contrastului rezultat. O noua moda pare sa revina in designul bucatariilor de astazi, chiuvetele din fonta emailata - cu un pret accesibil si un aspect old-style, acest material pare sa aiba o sensibilitate crescuta la ciobire fapt ce nu il recomanda in bucatariile utilizate intens.