Swipe to the left

Blatul de bucatarie, pentru mobila mereu la moda.

Blatul de bucatarie, pentru mobila mereu la moda.
Scris de Ioana N. 18 decembrie 2017 4507 afisari Niciun comentariu

Primul pas atunci cand se doreste amenajarea bucatariei, este sa decidem stilul pe care il vom adopa in configurarea mobilierului. Totodata, trebuie avut in vedere ca bucataria este un loc in care avem nevoie sa fim eficienti. Pe langa aspectul estetic luat in considerare, functionalitatea acesteia este absolut necesara pentru a determina confortul rezulat in urma activitatilor zilnice ce se petrec in bucatarie.

Putem sa urmarim impreuna un exemplu de concepere si amenajare a unei bucatarii, in care stilul si practicabilitatea merg mana in mana. Mobilierul a fost realizat pe comanda de catre MobDesign din Targu Mures si veti descoperi pe parcurs ca implicarea si experienta in domeniu si-au spus cuvantul.

Primul lucru care capteaza atentia atunci cand privim imaginea de ansamblu, este nuanta deschisa la culoare pentru care s-a optat in executia mobilierului, in contrast cu pardoseala. Aceasta creaza impresia unui spatiu mai mare, mai larg, si da senzatia unei atmosfere calde, relaxante. Maniera prin care au fost realizate fronturile, defineste stilul particular si nota primitoare care continua modul prin care aceasta bucatarie surprinde.

Elementul definitoriu in estetica bucatariei este blatul din lemn masiv de fag pentru care s-a optat in completarea notei prietenoase si a omogenitatii design-ului . Acesta se face remarcat prin nuanta calda si prin segmentarea lui pe cele doua corpuri de mobilier detasate unul de celalalt. Este frumos scos in evidenta prin luminile ascunse in corpurile superioare si prin desavarsirea placarii peretelui in uniformitate cu tencuiala. Insa personalitatea puternica a lemnului masiv este pusa in valoare de contrastul usor creat fata de culoarea mobilierului. Nota minimalista data de aspectul incorporabilelor, sudeaza infatisarea blatului si asigura latura practica a acestuia.

Este respectata “regula triunghiului”, prin care lungimea totala intre punctele de amplasare a chiuvetei, plitei si frigiderului se incadreaza intre 4 si 6 metrii. Acest perimetru a fost determinat pentru a asigura comoditatea in desfasurarea activitatilor specifice din bucatarie. Localizarea celor trei componente indispensabile in bucataria noastra nu se abate, si raspunde nevoii de reducere a eforturilor suplimentare.

Avand in vedere faptul ca incaperea dispune de pereti care sunt sectionati de usa, fereastra si calorifer, sau intrare in hol, a fost imposibila realizarea unui mobilier care sa mentina continuitatea amplasarii corpurilor. Si tocmai acest lucru, impreuna cu ingeniozitate si pricepere, transforma acest spatiu intr-o bucatarie unica si memorabila.

Un alt aspect care surprinde este proportia corpurilor suspendate. Punerea lor in valoare prin inaltimea considerabila la care au fost realizate si amplasate, intregesc caracterul practic oferit de aceasta bucatarie prin castigarea de spatii de depozitare.

In primul segment de mobilier, ele inchid frumos unghiul peretelui si creaza un tot unitar dat de grinda prin care sunt terminate. Impreuna cu blatul si mobilierul principal completeaza acel look care nu se va demoda niciodata.

In cel de-al doilea segment de mobilier, dimensionarea inspirata a corpurilor suspendate, este urmata de surpriza oferita de elementul sticla prin care a fost pus in valoare mobilierul care imbraca celalalt perete disponibil. Usile din geam ale corpurilor suspendate lumineaza aspectul dulapurilor si creaza impresia de spatiu prin transparenta pe care acestea o ofera.

Aici blatul din lemn masiv este adus in prim plan prin forma liniara continua, iar lipsa decupajelor ajuta in crearea unui spatiu aerisit. Suprafata generoasa de lucru, care nu este incarcata de elemente decorative sau de diverse echipamente gastronomice, contureaza si mai mult stilul clasic adoptat. Acest aspect transforma blatul dintr-un element necesar si util, intr-un element de decor surprinzator.

O incapere luminata va capata mereu un aer stilat si elegant, iar spatiul va fi marit optic. Lipsa de incarcatura in zona ferestrei intareste acest aspect si pune in valoare lumina naturala. De asemenea, corpurile de iluminat suspendate nu ocupa mult loc dar emit suficienta lumina pentru a nu ingreuna desfasurarea activitatilor in timpul serii.

Cuptoarele incorporabile si combina frigorifica sunt imbracate impreuna in cel de-al treilea segment al mobilierului, care continua linia de executia a celorlalte doua, oferind si mai mult spatiu de depozitare sub aceeasi maniera compacta de prezentare. Aspectul monoton este spart de corpul deschis, in care simplele sicle devin elemente decorative.

Atunci cand se acorda atentie fiecarui detaliu in conceperea unei bucatarii, realizam cu incantare la final ca totul este la locul lui, oricat de anevoios de concretizat ni s-ar parea la inceput.

Pentru ca ne-am dorit sa transformam fiecare piesa de mobilier intr-o componenta de decor, am acordat atentie fiecarui element. Lemnul masiv ca blat de bucatarie sustine magistral aceasta executie. “ – Tiberiu Draghici, MobDesign

Si pentru ca pretul este unul dintre factorii decizivi in implementarea unui proiect,blatul din lemn masiv de fag Standard utilizat porneste de la un pret de 270 Ron si poate fluctua in functie de dimensiunea, finisajul si accesoriile alese pentru acesta.